Supersmaskig Banankaka för bananälskare!

Först, tänk efter noga nu - tycker du om bananer? Om du inte är en bananmänniska, strunta i det här och ta ett annat recept på en annan kaka, okej? Bra, tack.
Starta ugnen först, 175 grader (samma om du väljer att köra på varmluft).
Ingredienser:
- 100g smör eller margarin
- 3dl socker
- 2 ägg
- 5dl vetemjöl
- 1tsk bakpulver
- 1tsk bikarbonat
- 1tsk ingefära
- 2tsk kanel
- 2st bananer (ca. 400g)
- ½dl kallt kaffe
Gör såhär:
1. Smörj och bröa en form (det spelar egentligen ingen roll vilken slags form - ta den du brukar göra sockerkaka i men enligt måtten bör den rymma omkring 1½ liter).
2. Rör matfettet (smör/margarin) och sockret poröst (om du smälter matfettet eller bara vispar ihop det med en elvisp som det är gör ingen större skillnad - det ska i bara). Tillsätt ett ägg i taget.
3. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, ingefära och kanel. Rör ner i resten av smeten.
4. Mosa bananerna och lägg till dem och kaffet i smeten.
5. Grädda långt ner i ugnen ca. 1 timme.
Låt den svalna före servering, dekorera gärna med lite färg. Kakan i sig ser så tråkig ut!
Kommentarer
Trackback