Supersmaskig Banankaka för bananälskare!




Först, tänk efter noga nu - tycker du om bananer? Om du inte är en bananmänniska, strunta i det här och ta ett annat recept på en annan kaka, okej? Bra, tack.

Starta ugnen först, 175 grader (samma om du väljer att köra på varmluft).

Ingredienser:

- 100g smör eller margarin

- 3dl socker

- 2 ägg

- 5dl vetemjöl

- 1tsk bakpulver

- 1tsk bikarbonat

- 1tsk ingefära

- 2tsk kanel

- 2st bananer (ca. 400g)

- ½dl kallt kaffe



Gör såhär:

1. Smörj och bröa en form (det spelar egentligen ingen roll vilken slags form - ta den du brukar göra sockerkaka i men enligt måtten bör den rymma omkring 1½ liter).

2. Rör matfettet (smör/margarin) och sockret poröst (om du smälter matfettet eller bara vispar ihop det med en elvisp som det är gör ingen större skillnad - det ska i bara). Tillsätt ett ägg i taget.

3. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, ingefära och kanel. Rör ner i resten av smeten.

4. Mosa bananerna och lägg till dem och kaffet i smeten.

5. Grädda långt ner i ugnen ca. 1 timme.

Låt den svalna före servering, dekorera gärna med lite färg. Kakan i sig ser så tråkig ut!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0